Escriure i llegir, aquesta és la qüestió.

Read to travel

Llegir un llibre et transporta a qualsevol altre lloc. Pots estar llegint un llibre a la platja mentre llegeixes El Principito i no podràs evitar buscar l’asteroide B-612. Imaginar-te a tots els personatges com si els tinguessis davant. També pots estar llegint El diario de Ana Frank mentre et cau una llàgrima. És inevitable posar-se a la pell del protagonista una vegada estàs llegint. És impossible no imaginar-te un escenari quan l’estan descrivint. Aquesta és la màgia de la lectura. No importa si un text està millor o pitjor redactat, si ho acabes llegint, acabaràs imaginant.

Tots els meus textos, entrades, etc. són com petits inicis per escriure un llibre. Ja no sé si el que escric és quelcom personal o inventat. Possiblement és una barreja de les dues coses. En tot cas, tot això és pràctica. Cada dia aprenc més i cada dia tinc més idees per escriure un llibre. Escriure el llibre és una motivació, escriure a diari és un petit plaer i això és el que sé segur d’aquest blog. El que escric, sigui realitat o ficció, va centrat a les motivacions i als plaers. És tot allò que m’ajuda a fer o a ser el que vull. M’agradaria poder escriure respecte això, un llibre sobre les motivacions o sobre descobrir, amb petits plaers, qui som dia a dia. Descobrir realment el que ens agrada del que fem per rutina o perquè és el que s’ha de fer. Per exemple: anem a la feina amb bus o bé amb cotxe perquè és el que s’ha de fer, però un dia descobrim que podem anar amb bici i mentre ho fem podem contemplar el passeig, el riu, la gent caminant, etc.

“Cuando los hombres aman a las mujeres sólo les dan un poco de su vida; más las mujeres, cuando aman, lo dan todo.”

Oscar Wilde

La primera incògnita al començar a escriure un llibre és la temàtica. Una novel·la rosa, o bé negre, una novel·la d’aventures, o bé una tragèdia… Sembla poc creïble, però personalment crec que escollir la temàtica ha de ser el menor dels problemes. Escriu, escriu el que vulguis escriure i quant deixis de pensar que és el que escrius, veuràs quina és la temàtica que has escollit. Serà quasi per inèrcia. Llavors el que serà més complicat ja no serà la temàtica sinó el títol de la novel·la.

La portada és, segurament, la primera impressió del llibre. S’ha de causar bona impressió per arribar al segon esgraó: la contraportada. Aquí és on expliques al lector un resum del que explicaràs a l’interior. Aquí és on el lector decideix si vol continuar amb el llibre o no.

Actualment tothom pot escriure un llibre i sempre hi haurà algú que el comprarà. Els llibres són interessants. Tots. Ja sigui la vida privada d’una persona o la història de com una persona viatja per tot Àsia amb bici. Tots els llibres aporten cultura, coneixements, inspiració… Amb això no vull comparar a Oscar Wilde amb el llibre de Leo Messi, però cada llibre té una peculiaritat que el fa diferent. Un millor que l’altre, un una mica millor que l’altre, però sempre és una opinió objectiva.

Escriure blogs, escriure petits articles o cròniques a Facebook, publicar algun articles d’interès personal al diari, escriure un llibre…

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s